Házi hummusz fűszeres pitával
Pitához:
4 darab teljes kiőrlésű pita (használhatunk tortilla lapot is)
3 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál fokhagyma por
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál bors
só ízlés szerint
Hummuszhoz:
520g csicseriborsó - lehetőleg válasszunk konzervet
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
60g tahini
60ml citromlé
60ml víz
negyed kiskanál bors
só ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pitát vágjuk kisebb háromszögekre és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel és kenjük meg vele a piták tetejét. Süssük amíg szép pirosak nem lesznek.
Amennyiben nem konzerv csicseriborsónk van, áztassuk nagy tálban bő vízben egy éjszakán át. Ezután főzzük puhára (fedő alatt kis lángon forrástól számítva kábé egy óra, 15 perc). Ha megpuhult minden hozzávalóval együtt turmixoljuk össze. A vizet aszerint adagoljuk hozzá, hogy menyire kenhető a krém, ne adjunk hozzá egyszerre minden folyékony összetevőt.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)