2015. jan 26.

Házi hummusz fűszeres pitával

írta: Ronella
Házi hummusz fűszeres pitával

Homemade Hummus with Crunchy Spiced Pita Chips. This is my favorite (super simple) homemade hummus recipe, you will make it time and time again!

Pitához:

4 darab teljes kiőrlésű pita (használhatunk tortilla lapot is)
3 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál fokhagyma por
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál bors
só ízlés szerint

Hummuszhoz:

520g csicseriborsó - lehetőleg válasszunk konzervet
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
60g tahini
60ml citromlé
60ml víz
negyed kiskanál bors
só ízlés szerint

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pitát vágjuk kisebb háromszögekre és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel és kenjük meg  vele a piták tetejét. Süssük amíg szép pirosak nem lesznek.

Amennyiben nem konzerv csicseriborsónk van, áztassuk nagy tálban bő vízben egy éjszakán át. Ezután főzzük puhára (fedő alatt kis lángon forrástól számítva kábé egy óra, 15 perc). Ha megpuhult minden hozzávalóval együtt turmixoljuk össze. A vizet aszerint adagoljuk hozzá, hogy menyire kenhető  a krém, ne adjunk hozzá egyszerre minden folyékony összetevőt.

Ultra Creamy Hummus - this is my favorite!

 

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Receptek