2015. sze 26.

Selfizés kontra cápatámadás

írta: Ronella
Selfizés kontra cápatámadás

Odáig jutottunk, hogy a selfizés ma már több halálos áldozatot követel évente, mint a cápatámadás

Bár 2015-ben meglepően magas volt a cápatámadások száma, azonban a Condé Nast Traveler (utazási és életstílus magazin) beszámolója alapján a slefizés bizony több áldozattal járt, hála az emberi hiúság és figyelmetlenség baljós keverékének. Számszerűen kifejezve ez 8 halál cápa által, és 12 egy selfi miatt.

Itt van rögtön a 66 éves japán turista és az indiai Taj Mahal esete. A férfi bűne mindössze annyi volt, hogy barátjával egy selfit próbáltak elsütni a világ egyik leghíresebb mauzóleumának bejáratánál, és balszerencséjének hála, megcsúszott a lépcsőn, majd leesett.  A barátja egy lábtöréssel "úszta meg" a balesetet, ő pedig miután elvesztette az eszméletét, meghalt a kórházban. A halál oka szívinfarktus volt. 

india_taj_mahal_sunrise_hz_4x6_65ppi.jpg
Májusban egy észak-romániai tínédzser halála rázta meg a közvéleményt. Ő egy parkoló vonat tetejére mászott fel egy selfi kedvéért, majd halálos áramütés érte. A kórház állítása szerint a 18 éves fiatal lány teste teljesen megégett, életét lehetetlen volt megmenteni.

Egy 32  éves spanyol férfi a híres/hírhedt bikafuttatás során vesztette életét. Ő egy videó selfit akart készíteni a felé futó állatról, így nem vette észre, hogy egy másik bika épp felé fut, és találkozásuknak halálos kimenetele lett. 


Az amerikai Texasban élő 19 éves fiú halálát is egy selfi okozta. A fiú unokatestvérével közösen akart egy selfit készíteni, miközben fegyvert tartott a saját torkához. A kezében lévő pisztolyt véletlenül elsütötte, és még a helyszínen belehalt a lövésbe. A fiatal egyébként 2 kisgyermeket hagyott maga után, a pisztolyt pedig az unokatestvér vallomása alapján közösen találták a selfi előtt. 

Még az év elején egy vonat okozta 3 indiai lány halálát, adta hírül a The Times of India. Ők egy csoportképet szerettek volna készíteni, háttérben a feléjük közeledő vonattal. Egy negyedik barátjuk is velük volt a tragédia történtekor, aki oldalról fényképezte a lányokat. Állítása szerint hiába próbálta figyelmeztetni a lányokat, ők annyira belefeledkeztek a képek gyártásába, hogy már nem tudtak félreugrani a száguldó vonat elől. 

Oroszországban több halálos kimenetelű eset is napvilágot látott, ilyen például a fiatal lány esete, aki a híres Moszkva City felhőkarcolóinál zuhant le a mélybe  miközben önmagát akarta fotózni. 
Az orosz belügyminisztérium ezért a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett. A tárca az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt indította az akciót.

Azt hiszem, hogy az esetekből bárki le tudja vonni a tanulságot, és a jövőben kevesebb halált okoz az emberi egó. 

letoltes.jpg
Lájkoljátok a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Nagyvilág