Fűszeres csicseriborsó
100dkg csicseriborsó
2 evőkanál olívaolaj
fűszerek
Amennyiben nem konzerv csicseriborsónk van, áztassuk nagy tálban bő vízben egy éjszakán át. Ezután főzzük puhára (fedő alatt kis lángon forrástól számítva kábé egy óra, 15 perc).
180fokos sütőben süsd a már főtt csicseriborsót nagyjából 45-60 percig, míg ropogós nem lesz. Ezután azonnal locsold meg az olivaolajjal és fűszerezd. Egy nagyobb tálban akár össze is keverheted a fűszereket az olajjal és alaposan forgasd át benne a csicseriborsót.
Fűszerezési lehetőségek:
a) 1 kiskanál szezám olaj, 1 kiskanál fokhagymapor, fél kiskanál só, 1 evőkanál szezám mag
b) 60g reszelt sajt, 1 teáskanál fokhagymapor, negyed kiskanál őrölt bors, fél kiskanál só
c) 1 kiskanál fahéj, csipet szerecsendió, 2 evőkanál méz, negyed kiskanál só
d) fél kiskanál csilipor, fél kiskanál pirospaprika, fél kiskanál fokhagymapor, negyed kiskanál őrölt bors, fél kiskanál só