2017. sze 14.

7 talányos kép foteldetektíveknek

írta: Ronella
7 talányos kép foteldetektíveknek

Mindannyian ismerjük a klasszikus IQ tesztet, melyben 40 kérdés megválaszolás után fény derül az igazságra. A Bright Side azonban most mindössze 7 kép segítségével kínál nekünk lehetőséget a bennünk lakozó zseni előhívására.

(A megoldásokat a képek alatt találjátok.)

 

1. Rejtvény - A szökés

Jack egy koszos cellában találja magát, ahol még a talaj is puszta földből van. A helyiségben mindössze egyetlen ablak található, melyet azonban nem tud elérni. A cellában lévő eszközök száma egy lapátra korlátozódik. A hőség és a szárazság szinte elviselhetetlen, és Jack nem fog egyhamar vízhez vagy ételhez jutni. Mindössze 2 nap áll rendelkezésére a szökéshez. Megpróbálhatna alagutat ásni, de az tovább tartana, mint 2 nap.

Hogyan szökhetne meg Jack barátunk a börtönéből?

2. Rejtvény - Az ellopott nyaklánc

Mrs. Smith a rendőrséghez fordul segítségért, miután ellopták értékes nyakláncát. A rendőrség kiérkezik a helyszínre, azonban a betört ablakon kívül betörésnek nem találja nyomait. A lakásban teljes volt a felfordulás, a padló tele volt sáros lábnyomokkal.

A következő napon Mrs. Smithet csalás vádjával letartóztatták. Miért?

3. Rejtvény - Gyilkosság az iskolában

Az iskolai év első napján holtan találják a földrajz tanárt. A rendőrségnek 4 gyanúsítottja van: a kertész, a matek tanár, a torna tanár, és az igazgató. Íme az alibik listája:
- kertész: bokrokat vágott vissza
- matek tanár: dolgozatot iratott
- torna tanár: kosarazott
- igazgató: az irodájában volt

Vajon ki volt a gyilkos?

4. Rejtvény - Egy magányos férfi

Egy idős, magányos férfi egyedül élt a külvárosban. Sosem hagyta el a házát hosszabb időre.Egy nyári, pénteki napon a postás hiába szólongatta, nem kapott választ. Benézett az ablakon, és vérben fekve látta a férfit. A rendőrség az ajtóban talált egy keddi újságot,  2 üveg meleg és 1 üveg hideg tejet. 
Másnap letartóztatták a gyilkost.

Mi vezette nyomra a rendőrséget?

5. Rejtvény - Pirulák

Egy sorozatgyilkos embereket rabol el, akiknek 2 tabletta közül kell választaniuk: az egyik ártalmatlan, a  másik azonban méreg volt. Bármelyiket is választották az elraboltak, a gyilkos bevette a megmaradt tablettát. Az áldozatok víz segítségével lenyelték a választott pirulát, majd meghaltak. A gyilkos mindig életben maradt.

Miért maradt neki mindig az ártalmatlan pirula?

6. Rejtvény - Párás ablak

Egy hideg, téli napon John holtan találja barátját. Bejelentést tesz a rendőrségen, és elmeséli, hogy pont John házánál járt, amikor úgy döntött, hogy meglátogatja. Bár egy párás ablakon keresztül fényt látott kiszűrődni a házból, hiába kopogott és  csengetett, senki sem nyitott ajtót. Letörölte az ablakot, és meglátta barátja halott testét. 

A rendőrség ezután letartóztatta Johnt. Miért?

7. Rejtvény - Kémiai anyagok 

Egy neves kémikust, nevezzük Walternek, holtan találnak a laborjában. A helyszínen mindössze egy papírdarabot találnak különféle kémiai anyagok listájával.  A halála napján az áldozatnak mindössze három látogatója volt: a felesége (Mary), az unokaöccse (Nicolas) és a barátja (Jonathan). 

Vajon melyikük lett a kémikus végzete?

MEGOLDÁSOK

1. A szökés - A lapát segítségével földet hord a padlóról az ablak alá, míg el nem éri az ablakot. 

2. Az ellopott nyaklánc - Bár az ablakot betörték, a szobában nem voltak üvegszilánkot. Így egyértelmű, hogy nem kívülről, hanem belülről törte be valaki. 

3. Gyilkosság az iskolában - Dolgozatot íratni a tanév első napján?

4. Egy magányos férfi - Csak a postás lehetett a gyilkos, hiszen pontosan tudta, hogy senki sincs a házban, aki szerdán vagy csütörtökön elolvasná az újságot. 

5. Pirulák - Mindkét pirula ártalmatlan volt. Az áldozatok halálát a mérgezett víz okozta.

6. Párás ablak - Az ablak átalában belülről párásodik, így John nem tudta azt kívülről letörölni.

7. Kémiai anyagok - A megoldás a felsorolt kémiai anyagokban rejtőzik. Ni-C-O-La-S

 

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

CsakVan