2015. jan 08.

Használj fogkrémet a háztartásban!

írta: Ronella
Használj fogkrémet a háztartásban!

A hatalmas kijelzős telefonok és tabletek világában sokak problémája a megkarcolt képernyő. Az ilyen apró sérülések eltüntetéséhez tegyél egy kis fogkrémet egy törlőkendőre és törölgesd át vele a képernyőt. Ha végeztél, száraz kendővel fusd át még egyszer, hogy eltávolítsd a felesleges krémet. Fontos, hogy ne zselé alapú fogkrémet használj! Ugyanez a módszer remekül alkalmazható napszemüvegeken is.

 

Varázsold újra fehérré tornacipőd! Egy nedves rongyra tegyél fogrémet, majd dörzsöld át vele a cipőd gumi részét. Ezután fogj egy nem használatban lévő fogkefét és dörzsöld át vele a felületet. Egy tiszta, benedvesített kendővel töröld át a cipőt és kész is.

Use Toothpaste to Restore Old Sneakers

Tisztítsd le vele a fényszórókat! Először nedvesítsd be a fényszórókat, majd egy rongyra nyomj a fogkrémből. Töröld át vele a fényszórót, majd mosd le.

Picture of Clean your headlights with toothpaste

IMG_6288.JPG Picture of Admire headlight dirt.

Ezüst ékszereidnek visszaadhatod régi fényét, ha fogkrémmel átdörzsölöd őket. Használj fogkefét hozzá, és a legjobb, ha egy éjszakára hagyod állni az ékszeren a fogkrémet. Természetesen utána mosd le róla a krémet.

Használj fogkrémet a cumisüveg tisztításához. Egy kefére tegyél a fogkrémből és dörzsöld át vele az üveg belsejét. Így eltüntetheted az esetleges tejszagot. Utána alaposan öblítsd át többször is meleg vízzel az üveget.

Tisztítsd a konyha és a fürdő fém részeit fokrémmel. Tegyél a területre fogkrémet, dörzsöld át szivaccsalés öblítsd le.

Ha túl kreatívak voltak a gyerekek és zsírkréta rajzot találsz a falon, letakaríthatod fogkrémmel. Annyi a dolgod, hogy fogkrémes ronggyal vagy szivaccsal átdörzsölöd a falat, majd vízzel lemosod. A módszer természetesen csak lemosható falfestéknél alkalmazható.

Rúzsfolt került a ruhádra? Kifolyt a tinta  zsebedben? Tegyél fogkrémet a foltra, dörzsöld össze az anyagot és öblítsd le. Addig ismételgesd a folyamatot, míg a folt teljesen el nem tűnik.

 

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Házi Praktika