2015. jan 05.

Nutellás pitenyalóka

írta: Ronella
Nutellás pitenyalóka

200 g liszt
csipetnyi só
200g hideg vaj felkockázva
50 ml hideg víz

Nutella (lehet helyette jam vagy mogyoróvaj is, kinek mi szimpatikus)
hőlló pálcika (fa/papír; semmiképp sem műanyag)
2 tojás kicsit felverve egy pici tejjel
porcukor/apró szemű cukor

1. Keverd össze a sót és a lisztet.
2. Az ujjaiddal dolgozd össze a lisztet a vajjal, míg morzsaszerű nem lesz, majd tedd hűtött tálba.
3. Add hozzá a hideg vizet és gyúrd össze alaposan.
4. Takard le a tésztát és tedd hűvös helyre legalább 2 órára.
5. A sütőt melegítsd elő 175fokra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
6. A tésztát nyújtsd ki nagyjából 3,5 mm vékonyra, és süteményszaggatóval (vagy kisebb pohárral, aminek a peremét belisztezed) vágj belőle köröket. Ha kész, gyúrd össze a maradék tésztát, hűtsd kicsit vissza, majd ismételd meg a folyamatot. Addig a már kivágott formákkal tovább dolgozhatsz.
7. Tegyél a töltelékből a tészta közepére úgy, hogy peremén hagyj szabadon egy kis helyet.
8. Helyezd a pálcikát a tésztára és kend le tojással a tészta peremét.
9. Fedd le a tésztát egy másik kivágott formával (TETSZÉS SZERINT DÍSZÍTHETED!) és villával nyomkodd össze a szélét.
10. Kend le az egészet tojással.
11. Sütőben süsd 15-25 percig, míg szép barna nem lesz.


Természetesen elkészíthető pálcika nélkül is apró édességként.

 

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Receptek