Amerikai palacsinta variációk
Nagyon sok filmben láthattuk már, hogy napról napra palacsintát esznek Amerikában kicsik és nagyok reggelire. Ez a palacsinta számunkra idegen, vastag és kicsike is, mindemellett még nyakon öntik juharsziruppal. Találtam azonban pár nagyon izgalmas palacsinta receptet, amiket szerintem érdemes kipróbálni főleg hétvégente, amikor az embernek több ideje és kedve is van kísérletezgetni. A hozzávalókat persze bátran lehet variálni, lényeg, hogy külön keverjük el először a száraz, majd a nedves hozzávalókat, a tésztát pedig ne keverjük simára.
Segítségképp itt egy videó arról, hogy milyen állagúnak kell lennie a tésztának és meddig kell sütni. A tészta akkor jó, ha apró buborékok jelennek meg a tetején. Bár a videó angolul van, de amit látni kell, az látható. :)
Alaptészta:
190 g liszt
10 g (kb. 1 evőkanál) sütőpor
6 g (kb. egy kávéskanál) só
10 g (kb. egy evőkanál) cukor
295 ml tej
1 tojás
45 g vaj
Erre aztán jön a vajdarabka, az áfonya és a juharszirup.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)