Almás palacsinta
Száraz alapanyagok:
250g liszt
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpr
másfél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szerecsendió
csipet só
Nedves hozzávalók:
250ml tej
1 nagy tojás
1 evőkanál olvasztott vaj
Almás keverék:
250g reszelt alma
vaj
Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban verd fel a tojást és add hozzá a többi nedves hozzávalót. A nedves keveréket add a szárazhoz és kézi mixerrel keverd el. Ne keverd simára, kis daraboknak kell még lennie a keverékben. Keverd hozzá a reszelt almát is (előtte kicsit nyomd ki a levét).
Serpenyőben melegíts fel másfél evőkanálnyi vajat,és ha felmelegedett, egy kis merőkanálnyi mennyiséget adagolj ki a keverékből. Süsd 1-2 percig, míg megbarnul, majd fordítsd meg, és süsd a másik felét is 1-2 percig. Tálald vaníliafagyival és juharsziruppal (nagyobb üzletekben/DM-ben kapható - nem vészes az ára és havi egyszeri palacsintázással kibírja egy ideig).
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)