Házi illatosító
Készítsünk nem csak illatos, de szemet gyönyörködtető illatosítókat saját kezűleg
Nagyon egyszerű dolgunk van, ha saját magunk szeretnénk valami különleges illatosítóval hangulatosabbá tenni a lakást. Mindössze gyümölcsöket és fűszereket (a fásodó szárúak erre a célra jobban megfelelnek és az illatuk is erősebb; például: rozmaring, zsálya, kakukkfű, levendula) kell egy befőttesüvegbe helyeznünk, majd felönteni forró vízzel. Akár előre is elkészíthetjük az üvegeket, ugyanis amíg nem melegítjük fel őket, addig akár 2 hétig is elállnak a hűtőben.
Kisebb üveg edényeket, üvegeket rakhatunk a meleg fűtőtestre is, vagy mécseses párologtatóban is összeállíthatjuk kedvenc mixünket.
1. A klasszikus téli illattestvérek a narancs, a fahéj, a szegfűszeg, a szegfűbors és a csillagánizs.
2. A narancshoz nagyon jól illik a gyömbér is (akár por formájában is), és mandulaaromával is megbolondíthatjuk a keveréket.
3. A citrom mellett látványban és illatban is szép a rozmaring és a vanília - használhatunk illóolajat is az intenzívebb hatás érdekében.
4. A lime (akár helyettesíthető citrommal is) nyáron is, télen is jól kijön a mentával és a kakukkfűvel.
5. Ha már karácsony, akkor próbáljuk ki a fenyőágat babérlevéllel és szerecsendióval.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)