"Amerikai sajtos tészta"
Hozzávalók:
450g tészta
225g reszelt cheddar/goude/edámi sajt
225g reszelt provolone/füstölt sajt
115g reszelt parmezán
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
5dl tej
késhegynyi Dijoni mustár
só
fehér bors ízlés szerint
Nagyobb edényben alacsony hőfokon olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet majd keverd jól össze. Egy percig hagy a tűzön, majd lassan add hozzá a tejet és kevergesd míg szép, csomómentes állagot nem kapsz. Főzd 3-5 percig, majd mehet hozzá a mustár, só, bors és a sajtok, hagyjuk őket megolvadni. Ha elolvadt a sajt, tegyük hozzá a tésztát és főzzük puhára. Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni kb. 5 percig, így a szósz is jobban összeáll.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)