Csupazöld tészta
Hozzávalók:
- 1l zöldséges alaplé (vagy meleg vízben feloldott zöldséges leveskocka)
- 230g tészta (linguini)
- 1 kisebb hagyma vékonyra vágva
- 450g brokkoli
- 225g spárga
- 250g szeletelt gomba
- 4 gerezd aprított fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 2 evőkanál loívaolaj
- 180g zöldborsó
- petrezselyemzöld
- 60ml főzőtejszín
- 30g parmezán sajt
- 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe öntsd bele a vízet és az olajat, add hozzá a tésztát, hagymát, brokkolit, spárgát, gombát, fokhagymát, a sót és a borsot és nagy lángon kezd el főzni.
Forrástól kezdve főzd további hét percig kvergetve, hogy a tészta ne ragadjon össze. A 7 perc leteltével add hozzá a borsót, petrezselymet, főzőtejszínt,parmezánt és a citromhéjat, majd főzd további 1-2 percig, amig minden meg nem puhul.Vedd le a tűzről és hagyd állni egy kicsit (ezalatt még veszít a folyadékból). Tálaláskor reszelhetsz még rá parmezánt.