2014. dec 08.

Csupazöld tészta

írta: Ronella
Csupazöld tészta

One-Pot Pasta Primavera

Hozzávalók:

  • 1l zöldséges alaplé (vagy meleg vízben feloldott zöldséges leveskocka)
  • 230g tészta (linguini)
  • 1 kisebb hagyma vékonyra vágva
  • 450g brokkoli
  • 225g spárga
  • 250g szeletelt gomba
  • 4 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál loívaolaj
  • 180g zöldborsó
  • petrezselyemzöld
  • 60ml főzőtejszín
  • 30g parmezán sajt
  • 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj


Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe öntsd bele a vízet és az olajat, add hozzá a tésztát, hagymát, brokkolit, spárgát, gombát, fokhagymát, a sót és a borsot és nagy lángon kezd el főzni.

One Pot Pasta Primavera

Forrástól kezdve főzd további hét percig kvergetve, hogy a tészta ne ragadjon össze. A 7 perc leteltével add hozzá a borsót, petrezselymet, főzőtejszínt,parmezánt és a citromhéjat, majd főzd további 1-2 percig, amig minden meg nem puhul.Vedd le a tűzről és hagyd állni egy kicsit (ezalatt még veszít a folyadékból). Tálaláskor reszelhetsz még rá parmezánt.

One Pot Pasta Primavera

 

 

Szólj hozzá

Receptek