Konyhatrükkök
1.Gyorsítsd be a gyümölcsök érését! Sokkal gyorsabban beérik a még éretlen banán vagy őszibarack a konyhában, ha egy papírzacskóba teszed őket.
2. A paradicsomokat tartsd otthon a tetején lévő kis zöld résszel lefelé, így tovább megőrzi frissességét, mivel kevesebb nedvesség és levegő jut a zöldség/gyümölcs belsejébe.
3. A banán is tovább marad szép sárga, ha a szárát betekered egy műanyagzacskóval.
4. A szeletelt gyümölcsöket a citromlén kívül más módszerrel is megóvhatod a barnulástól. Egy rész mézet keverj össze két rész vízzel és azzal szökteld meg a gyümölcsöt.
5. A barnacukor nem fog összeállni az üvegbe, ha egy darab narancs- vagy almahéjat teszel az üvegbe és légmentesen lezárod. A már összeállt cukrot tedd mikróba egy pohár víz mellé és újra szép porállagú lesz.
6. A háztartási fólia könnyen kezelhetővé válik, ha a fűtőben tartod. Nem fog összeragadni magával tépés közben és több felületre is rátapad.
7. Ha nem tudod, hogy jó e a tojás, akkor tedd egy edény hideg vízbe, és ha az oldalára süllyed, akkor nyugodt szívvel felhasználhatod. Ha a csúcsánál áll meg, akkor már régi.
8. Ha tojáshéj kerül a serpenyődbe, egy nagyobb tojáshéjdarabbal kiszedheted onnan. VIDEÓ
9. Válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől egy palack segítségével. A praktikát nyilván sokan ismeritek már, de itt egy videó azoknak, akinek még új a dolog. VIDEÓ
10. Megkímelheted magad az aprólékos fokhagymapucolástól, ha egy nagy kés segítségével ráütsz a gerezdre. VIDEÓ
11. Ha tojást főzöl, tegyél a vízhez sütőport vagy ecetet, így könnyebben eltávolítható lesz majd a tojás héja.
12. Több gyümölcslevet nyerhetsz ki, ha a gyümölcsöt 15-20 másodpercre beteszed a mikróba.
13. Ami nekem is mindig problémát okoz, a gránátalma magjainak kinyerése. Ebből a VIDEÓBÓL kiderül, hogy mi a jó módszer.
14. A hagymaszeletelésre már egy csomó módszert hallottunk, itt egy újabb. A hagymát tedd hűtőbe mielőtt felszeletelnéd (csak akkor, ha biztos vagy abban, hogy felhasználod, különben használhatatlan lesz, mikor kiolvad).
15. A lágy sajtokat remekül szeletelheted fogselyemmel.
16. Az összeállt mézet újra folyékonnyá teheted, ha 5-10 percre forró vízbe állítod az üveget.
17. Ha egy fából készült főzőkanalat teszel az edényre, amiben forralsz valamit, akkor az víz nem fog kifutni az edényből. Ennek oka, hogy a fa nem vezeti jól a hőt, így a víz távol marad a nyéltől.
18. Használj kockára vágott sütőpapírt, ha kifogytál a muffinpapírból.
19. Ha a megmaradt tortára fogpiszkálóval kenyeret szórsz, akkor a torta oldala is friss marad.
20. Szószos tésztát melegítsd át mikróban úgy, hogy a közepén hagysz egy kis lyukat. Így rendesen átmelegszik mindenhol és a közepe sem marad hideg.
21. Friss fűszernövényeket lefagyaszthatod, ha jégkockatartóba teszed őket apróbb darabokra vágva, majd leöntöd olívaolajjal, esetleg vízzel és a fagyasztóba teszed. Ha szükséged van egy kis friss petrezselyemre a levesbe, csak beledobsz egy jégkockát az edénybe.
22. A húst egyszerűbben és szebben tudod felkockázni, ha szeletelés előtt beteszed kicsit a fagyasztóba, vagy nem hagyod teljesen kiolvadni.
23. Az erős szagokat, mint a hagyma vagy fokhagyma, könnyen eltávolíthatod a kezedről ha egy félbevágott citrommal átdörzsölöd a kezed, vagy dörzsöld a kezed a mosogató fém oldalához.
24. A fakanálnak új külsőt és illatot varázsolhatsz, ha forrásban lévő vízbe teszed, majd hagyod kiszáradni.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)