Karácsonyi pingvinek
Hozzávalók:
20-50 drb nagyméretű fekete, magtalan olajbogyó
20-50 drb kisméretű fekete, magtalan olajbogyó
4 szál vastag répa
220g sajtkrém
Ízlés szerint: só, bors, fokhagymapor, kapor, nagyon apróra vágott hagyma
reszeltük bele egy kis kemény sajtot is
A sajtot keverjük össze a fűszerekkel és a sajttal és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
A nagy méretű olajbogyókat vágjuk fel szinte a tetejéig hosszában. A sajtkrémet töltsük habzsáckba vagy nejlon zacskóba és lassan, óvatosan nyomjunk krémet az olajbogyó közepébe.
A répákat szeleteljük fel és mindegyik szeletből vágjunk egy negyedet. Ha vastagabb szeleteket vágtunk, akkor a negyedeket vágjuk két részre, hogy vékonyabb lapokat kapjunk. A kis méretű olajbogyókba vágjunk óvatosan késsel egy kis lyukat és illesszük be oda a répadarabot orr gyanánt. Ezután egy kis krémmel illesszük össze a pingvin fejét a testével.
Koktélparadicsomból és maradék krémből vicces kis sapkákat készíthetünk nekik.
Egy zöldséghámozó és egy kés segítségével nyakkendőt is varázsolhatunk neki.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)