2015. jan 04.

Csokis mogyoróvajas süti

írta: Ronella
Csokis mogyoróvajas süti

Chocolate Peanut Butter Mug Cake

2 evőkanál vaj
2 evpkanál mogyoróvaj
1 tojás
2 evőkanál cukor
2evőkanál liszt
csipet só
3 evőkanál keserű kakaópor
csipet sütőpor
3 evőkanál csoki
45 g tejcsoki

A vajat olvaszd fel és keverd el benne a mogyoróvajat. Keverd össze egy másik tálkában a tojást és a cukrot. Megint másikban a lisztet, kakaóport, sót  és a sütőport tedd a cukros tojáshoz, majd az egészet öntsd hozzá a vajas-mogyoróvajas keverékhez és keverd jól össze. Keverd hozzá a tejcsokit is és tedd mikróba 1-2 percre. A tészta akkor jó, ha a közepébe nyomsz egy hurkapálcát vagy kést, és nem ragad hozzá a tészta, mikor kihúzod.

Mogyoróvajas krém:

1 evőkanál krémsajt
1 evőkanál mogyoróvaj
fél teáskanálnyi vaníiláscukor
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál porcukor

Keverd össze a krémsajtot, mogyoróvajat és a vaníliás cukrot. Keverd hozzá a tejszínt és szitáld bele a porcukrot is. Keverd át óvatosan az egészet.

Tálaláskor tegyél a tésztára a krémből és csorgass rá csokiszószt.

 

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Receptek