Choco-Colada (Alkohollal)
Hozzávalók 8 adag csokihoz:
4dl kókusztej
4dl sűrített tej
11,5dkg cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
1,8dl ananász juice
1,8dl rum
1l víz
kókuszreszelék
méz
Hozzávalók a tejszínhabhoz:
250ml habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum
A tejszínt verd fel habbá, add hozzá a cukrot és a rum (azzal is keverd át) és tedd hűtőbe tálalásig.
Egy tálban melegítsd fel a kókusztejet, a tejet és a juice a kakaóporral és a csipet sóval együtt. Habverővel kevergesd, de ne forrald fel. Ha már gőzölög, vedd kisebbre a lángot és öntsd hozzá a vizet és a rumot. Addig melegítsd míg el nem éri a kívánatos hőfokot.
A bögrék peremét kend be mézzel és szórd meg a kókuszreszelékkel (egy tányérba öntsd ki a kókuszt és a poharat úgy érintsd a reszelékbe). Tegyél egy kis mézet a bögre aljába, öntsd rá a csokit és díszítsd tejszínhabbal, kókuszreszelékkel.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)