2015. jan 08.

Brownie egy kis csavarral

írta: Ronella
Brownie egy kis csavarral

Első lépésként süss egy tepsi browniet (tulajdonképpen bármilyen más csokis sütiből elkészíthető, lényeg, hogy csak tészta legyen, semmi töltelék). Az interneten találhattok hozzá egy csomó receptet, de leírok ide is egy változatot. 

  • 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojás

1 rúd vanília

A csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, ha nincs direkt erre a célra készült edényed, akkor nemes egyszerűséggel végy elő két edényt, az egyikbe tegyél pár deci - két-három ujjnyi magasságban legyen - vizet, a másikba tedd a csokit és a vajat, a vizes lábas kerüljön alulra a tűzhelyen, rá pedig a másik, közepes lánggal gyújts alájuk, és amikor elkezd olvadni a csoki és a vaj, akkor kezdd el kevergetni őket. Ha kész, vedd le az egészet a tűzről. 

A tojásokat keverd simára a cukorral, majd kapard hozzájuk a vaníliát, aztán keverd ezt az olvadt csokihoz. A lisztet szitáld rájuk, és keverd az egészet homogén masszává.

Ha szépen összeállt, végy elő egy 20 x 30 centis tepsit - nagyobban lapos lesz -, béleld ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sül.

Ezután hagyd kihűlni, majd egy tálba szedd apró darabokra. Morzsásnak kell lennie, hogy később golyókat formázhass belőle. Ha kész, akkor tedd kicsit hűtőbe, úgy könnyebb lesz vele dolgozni. 

Vedd ki a hűtőből, formázz belőle golyókat  is és mártsd bele csokiba. Ezután tetszés szerint díszítheted.

  

Díszesen csomagolva remek kis ajándék bonbon helyett csokiimádóknak.

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is!  :) 

 

Szólj hozzá

Receptek