Darált húsos tészta
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
60dkg darált pulyka/marha hús
5dl csirkehús alaplé (vagy meleg vízben oldjunk fel egy csirkés leveskockát)
5dl paradicsomszósz
220g csavart tészta (rotini)
500g kemény sajt
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
olivabogyó
újhagyma
Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben párold meg a hagymát és a fokhagymát az olívaoljaon, majd ad hozzá a pulykahúst és kevergetés mellett pirítsd meg, míg a hús be nem barnul. Ezután add hozzá a tésztát, majd öntsd fel az alaplével és a paradicsomszósszal.
Magas lángon forrald fel, és ha már forr vedd kisebbre a hőfokot és takard le az edényt. Főzd nagyjából 15 percig majd takard ki és főzd további 5 percig míg a folyadék nagy része el nem párolgott. Ezután vedd le a tűszhelyről, reszeld bele a kemény sajt felét. Tálaláskor szórd meg a maradék sajttal, olívabogyóval és újhagymával (persze ezek opcionálisak).
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)