Csirkés egytál
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 gerezd aprított fokhagyma
- 70dkg felkockázott csirkemell
- 2 piros paprika vékonyra szeletelve
- 800g paradicsomszósz
- 2,5dl fehér bor
- 2,5dl víz
- 450g tészta (Rigatoni)
- 2,5dkg kemény sajt
- 2g vaj
- 60ml főzőtejszín
- 3teáskanál őrölt bazsalikom
- fél teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a csirkemellet és pirítsuk a hús bebarnulásáig. Add hozzá a piros paprikát és azzal is pirítsd pár percig. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a fehér borral majd add hozzá a tésztát és a bazsalikomot (egy kevés vízzel felöntheted ha kevésnek látod a folyadékot). Gyakori keverés mellett főzd 15-20 percig közepes hőfokon. Vedd közepesre a lángot és add hozzá a vajat és sózd meg. Amikor a só elolvadt,öntsd rá a főzőtejszínt és szórd bele a sajtot. Főzd további 10 percig közepes lángon.Tálalásnál megszórhatod még sajttal, vékonyra szelt piros paprikával és friss bazsalikommal.
Lájkold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)