Spenótos articsókás egytál
Hozzávalók 6 személyre:
230g gomba
340g articsóka levél
113g fagyasztott spenótlevél - felhasználás előtt hagyjuk, hogy kicsit kiengedjen
4 gerezd fokhagyma
1 fej közepes hagyma
1l és 2,5dl víz (melegítsük fel és oldjunk fel benne egy zöldséges leveskockát) - annyi kell, hogy ne merüljenek el benne teljesen az alapanyagok
2 evőkanál olivaolaj
340g tészta (a legjobb a fetuccini)
1 teáskanál szárított oregánó
fél teáskanál szárított kakukkfű
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként tisztítsuk meg és aprítsuk fel a gombát, az articsóka leveleket pedig aprítsuk fel. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát és a fokhagymát is (a fokhagymát fel is apríthatjuk ha nem szeretnénk nagyobb darabokban hagyni).
Egy nagyobb edénybe tegyünk olívaolajat és a felaprított zöldségeket, majd öntsük fel a zöldséges alaplével. A fetuccinit törjük ketté és tegyük az oregánóval, kakukkfővel együtt az edénybe, végül szórjunk rá frissen őrölt borsot. Nyomkodjuk le az alaponyogakat ahogy tudjuk, majd fedjük le az edényt és magas lángon tegyük fel forralni.
Ha felfort, kavarjuk át az edény tartalmát és oszlassuk el az alapanyagokat az edényben. Vegyük lejjebb a hőfokot és lefedve pároljuk tovább az ételt 10-15 percig amíg a tészta megpuhul és a folyadék nagy százaléka elpárolog. Ezalatt gyakran kevergessük át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Mielőtt már majdnem kész adjuk hozzá a fagyasztott spenótot, hagyjuk teljesen kiengedni, keverjük el a tésztával és főzzük készre. Melegen tálaljuk.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)