Forrócsoki tengeri sós tejszínhabbal
Meglepő társításnak tűnik, de a só nagyon jól kiegészíti és kihangsúlyozza az édes ízeket. Ne féljetek kipróbálni! :)
A hab hozzávalói:
200 ml habtejszín
1 evőkanál cukor
3 evőkanál keserű kakaópor
3/4 teáskanál tengeri só
A csoki hozzávalói:
120g étcsoki (minél magasabb kakaótartalmú, legjobb a 100%-os)
30g tejcsoki
2-4 teáskanál méz (attól függően, hogy mennyire édesre szeretnétek)
180 ml tej
Elkészítés:
A tejszínt felverjük a cukorral és mikor elérte a tökéletes tejszínhab állagot, hozzáadjuk a sót és a kakaóport. Ezekkel is átkeverjük kézi mixerrel.
Vízgőz felett, gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk a csokikat. Hozzáadjuk a tejet és a mézet és adjuk és tovább kevergetjük a tűzhelyen addig, míg át nem melegedett.
Ha elkészültünk, mehet a csoki a pohárba, rá a tejszínhab és megszórjuk egy kevéske tengeri sóval.
Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)