2014. dec 07.

Forrócsoki tengeri sós tejszínhabbal

írta: Ronella
Forrócsoki tengeri sós tejszínhabbal

Meglepő társításnak tűnik, de a só nagyon jól kiegészíti és kihangsúlyozza az édes ízeket. Ne féljetek kipróbálni! :)

A hab hozzávalói:

200 ml habtejszín
1 evőkanál cukor
3 evőkanál keserű kakaópor
3/4 teáskanál tengeri só

A csoki hozzávalói:

120g étcsoki (minél magasabb kakaótartalmú, legjobb a 100%-os)
30g tejcsoki
2-4 teáskanál méz (attól függően, hogy mennyire édesre szeretnétek)
180 ml tej

Elkészítés:

A tejszínt felverjük a cukorral és mikor elérte a tökéletes tejszínhab állagot, hozzáadjuk a sót és a kakaóport. Ezekkel is átkeverjük kézi mixerrel.

Vízgőz felett, gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk a csokikat. Hozzáadjuk a tejet és a mézet és adjuk és tovább kevergetjük a tűzhelyen addig, míg át nem melegedett.
Ha elkészültünk, mehet a csoki a pohárba, rá a tejszínhab és megszórjuk egy kevéske tengeri sóval.

Likeold a blog FACEBOOK OLDALÁT is! :)

Szólj hozzá

Receptek